Anbefaling skabelon – Sådan skriver du en anbefaling

Skal du skrive en anbefaling? Så kom godt fra start med vores anbefaling skabelon. Du behøver ikke forholde dig slavisk til den, men brug den som et eksempel på en anbefaling. Vi har også mange andre HR skabeloner, der måske kan lette din hverdag. Læs mere i blogindlægget her.

En god anbefaling kan åbne nye døre for en person. Eller den kan spare en ny arbejdsgiver for at satse på en forkert profil. Hvis bare en anbefaling er korrekt og sigende, kan den gøre alverden til forskel. Men hvordan skriver man en anbefaling? Hvis du har et eksempel på en anbefaling at tage udgangspunkt i, er du godt på vej.

Det kan dog være endnu bedre med en skabelon til at skrive en anbefaling. Sådan en har Amesto lavet, og du kan få den kvit og frit.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du skriver en god (sigende og ordentlig) anbefaling, så læs videre herunder. Du kan også klikke her og hente selve Word anbefaling skabelonen med det samme.

Hvordan skriver man en anbefaling?

De fleste medarbejdere har behov for en anbefaling fra tidligere arbejdsgivere, når de fratræder en stilling og skal søge nyt job. Derfor vil du uden tvivl blive mødt med ønsker om at skrive en anbefaling, hvis du sidder som leder. Første gang, du bliver bedt om dette, kommer spørgsmålet: Hvordan skriver man egentlig en anbefaling?

Det er der naturligvis mange tilgange til. Alligevel er der nogle gode tommelfingerregler, man kan forholde sig til.

 • Fakta om ansættelsen
  Herunder ansættelsesforhold samt information om årsag til ophøret
 • Medarbejderens opgaver
  Hvilket ansvar har medarbejderen haft, og hvilke kvaliteter har vedkommende tilført
 • Færdigheder
  Hvilke krav var der til medarbejderen, og hvordan levede den ansatte op til dette? Hold det gerne kort og konkret
 • Personligt
  Hvordan passede medarbejderen ind i afdelingen – var medarbejderen vellidt?
 • Opsummering

Afslutningsvist er det altid godt at bruge opsummeringen til at gøre det klart, hvorledes du anbefaler medarbejderen.
Dette kan – lidt firkantet sagt – være alt fra “mine varmeste anbefaling” til “jeg ønsker X held og lykke fremover”.

Anbefaling skabelon: Et eksempel på anbefaling

Husk først og fremmest på, at dine medarbejdere ikke kan forlange, du skriver en anbefaling til dem. De fleste ledere vil dog alligevel skrive en anbefaling, hvis en medarbejder efterspørger denne. Det er også god ledelsespraksis.

Hvad anbefalingen indeholder, er jo stadig helt op til dig. Det er dog altid på sin plads at være ærlig og ligefrem, så man giver både medarbejderen samt en potentiel ny arbejdsgiver chancen for et godt match.

Det betyder også, at det er svært at give et fyldestgørende eksempel på en anbefaling.
Faktisk er vores anbefaling skabelon reelt et eksempel på en anbefaling, der først er fyldestgørende, når du har udfyldt den med de relevante data og fakta.

Skal du bruge hjælp? Kontakt Amesto AccountHouse i dag på 70 229 299 eller info@accounthouse.dk og få et uforpligtende tilbud på, hvordan vi kan hjælpe!

Hvad er en god anbefaling?

Kort sagt er en god anbefaling en ærlig anbefaling. En medarbejder vil sjældent bede en leder om at skrive en anbefaling, hvis samarbejdet kørte helt skævt. Sker det alligevel, kan du som leder være meget afmålt og konkret i den anbefaling. Den kan måske læses som lidt kølig, men den vil være ærlig og korrekt. Dette vil være fair overfor både den tidligere medarbejder samt en potentiel ny arbejdsgiver.

Du gør ingen en tjeneste ved at pynte på en anbefaling. Omvendt er det absolut på sin plads at rose en medarbejder til skyerne, hvis denne har været en skattet del af din afdeling.

En meget rosende anbefaling vil helt naturligt blive opfattet som en varm og ærlig anbefaling. Det betyder ikke, at der er et match med en ny arbejdsgiver, men det giver indtrykket af en påskattet medarbejder. Dette vil være en god anbefaling, fordi den indeholder både korrekt og ærlig information om den pågældende medarbejder.

Søger du flere HR skabeloner?
Klik her og se alle vores skabeloner inden for ansættelse, opsigelse, sygdom samt andre medarbejderforhold >

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL? #ASKMORE

Få et uforpligtende møde

Få et uforpligtende møde og hør mere om dine fordelene ved outsourcing af lønadministration, lønvikarer og HR