Julegaver, julebonus og SKAT

Den søde jule tid nærmer sig, og de fleste arbejdsgivere vil gerne glæde deres ansatte med julegaver eller julebonus, men der er lige nogle regler, som kan være nyttige at kende, så man ikke ender med et skattesmæk bare fordi man ville sine medarbejdere det så godt.

Det hedder sig at, en medarbejder må modtage gaver op til 1.100 kr. om året, uden at skulle beskattes men, for der er jo altid ét men. Man skal være opmærksom på om det er medarbejderen eller arbejdsgiveren, der skal indberette til SKAT.

  • Arbejdsgivere skal altid indberette af gaver det tilsammen overstiger 1.100 kr.
  • Medarbejdere skal altid betale skat af gavekort og kontanter, som kan ombyttes til kontanter.
  • Hvis arbejdsgiveren udbetaler julebonus (kontantgave) eller gaver for mere end 1.100 kr. samlet, så er det arbejdsgiver, der skal indberette det. Men det kan trækkes fra i driftsomkostningerne, når det er indberettet som løn.
  • Har medarbejderen modtaget gaver for mere end 1.100 kr. samlet, så er det medarbejderen, der skal skrive det på sin årsopgørelse og forhøje sin lønindkomst med det beløb man har fået gaver for.

Nedenstående tabel er fra SKAT og her kan du få et godt og hurtigt overblik over hvornår der skal betales skat af julegaven og af hvilket beløb.

Julegavens værdi Værdi af andet personale gode Beskatning Forklaring
800 kr. ingen En julegave til højst 800 kr. udløser ingen beskatning.
1.100 kr. ingen Julegaven er ikke over bagatelgrænsen på 1.100 kr., og der er ikke givet andre personalegoder det år.
800 kr. 300 kr. ingen Den samlede værdi er ikke over bagatelgrænsen på 1.100 kr.
810 kr. 300 kr. Beskatning af 1.110 Bagatelgrænsen for personalegoder er overskredet, og det friholdte julegaveloft er også overskredet. Derfor skal hele beløbet beskattes.
800 kr. 400 kr. Beskatning af 400 kr. Bagatelgrænsen for personalegoder er overskredet, men det friholdte loft for julegaver er ikke overskredet. Derfor kun beskatning af 400 kr.

Kilde: Tabel fra SKAT https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1788630 (018-11-2015)

 Med dette in mente er det bare, at slippe den indre julegave shopper løs i det store udbud af julegave tilbud og glæde sig over, at der snart venter en lille julegave.

Denne artikel er kun vejledende. En mere specifik beskrivelse af reglerne finder du på SKAT´s hjemmeside www.skat.dk

Relaterede artikler

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL? #ASKMORE

Få et uforpligtende møde

Få et uforpligtende møde og hør mere om dine fordelene ved outsourcing af lønadministration, lønvikarer og HR