Lønsedler til medarbejderne blive dyrere

Lønsedler til medarbejderne kan blive dyrere med Post Danmarks nye porto satser.

Selv om det i de seneste år er blevet betydeligt lettere, at sørge for at virksomhedens medarbejdere får deres lønseddel elektronisk, er der stadigvæk en del virksomheder, der af den ene eller anden grund, fortrækker at sende lønsedlerne til deres medarbejdere med posten.

Post Danmark har annonceret nye porto satser pr. 01-01-2016, det betyder at taksten for at sende en brev med A-post stiger med 9,00 kr.

For virksomheder der stadigvæk sender medarbejdernes lønsedler med posten betyder det en forøgelse af omkostningerne på 9,00 kr. For en virksomhed med 50 månedslønnede ansatte, betyder det en årlig stigning på 5.400 kr. det giver samlet årlig udgift på 11.400,00 kr. blot for at fremsende pr. brev.
Lønsedler til udenlandske medarbejdere stiger også betydeligt. Her vil stigningen være højere, så derfor er der god grund til at udsende medarbejdernes lønsedler digitalt og spare portoen.

Digitale lønsedler hvordan?

Der findes to måder at sende til medarbejderne på. Digitalt, enten via e-boks eller til medarbejderens e-mail. De fleste lønsystemer kan i dag sættes op til at sende digitalt, men der er nogle overvejelser i den forbindelse. At sende lønsedler til medarbejdernes e-mail, kræver at alle medarbejderne har en e-mail og at lønsystemet er i stand til at beskytte lønsedlen med et password.
Hvis virksomheden ikke ønsker at sende via e-mail, kan e-boks være et alternativ, men der kan være omkostninger i forbindelse med opsætning af e-boks og lønsystem og en drift udgift til e-boks.

De nye takster kan findes på Post Nords hjemmeside: https://www.postnord.dk/send/priser#tab2

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL? #ASKMORE

Få et uforpligtende møde

Få et uforpligtende møde og hør mere om dine fordelene ved outsourcing af lønadministration, lønvikarer og HR